Zodiile si trecutul. Ce zodii sunt ancorate in trecut, ce zodii pasesc hotarate spre viitor si ce are de invatat fiecare

Unele zodii reuşesc sǎ se detaşeze mai uşor de experienţele (mai ales de cele dureroase) din trecut şi pǎşesc hotǎrâte spre viitor, în timp ce altele sunt ancorate puternic în tot ce au trǎit în diferite momente ale existenţei de pânǎ acum.

BERBEC

Nu are timp de pierdut!

Aceşti nativi nu-şi pierd timpul rememorând experienţele din trecut. Pentru ei nu e important ce s-a întâmplat, nu stau sǎ analizeze, nu au timp de introspecţii şi de evaluǎri ale gesturilor sau atitudinii din trecut.

Ei trǎiesc pentru acţiune şi adrenalinǎ. Depǎşesc uşor şi cele mai dureroase experienţe, iartǎ şi uitǎ foarte repede. Nu sunt ranchiunoşi ori rǎzbunǎtori şi nu pǎstreazǎ resentimente, decât foarte rar.

La nivel profund, ei înţeleg cǎ nu le foloseşte la nimic sǎ se împiedice de ceva ce nu mai existǎ şi nu-i mai poate afecta.

Ce are de învǎţat: Introspecţia poate fi uneori foarte valoroasǎ!

TAUR

Ţine cu dinţii de principiile adoptate în trecut!

Semn conservator, pragmatic şi destul de rigid, acordǎ mare atenţie experinţelor trǎite pe parcursul vieţii, deci şi celor din trecut.

El îşi formeazǎ în timp o serie de principii solide, la care renunţǎ foarte greu. Are convingeri puternice, pe care şi le susţine pânǎ în pânzele albe. Se teme de schimbare şi de necunoscut.

Astfel, îşi pune singur bariere în calea evoluţiei şi libertǎţii de expresie şi practic lasǎ acele convingeri sǎ-i creeze viaţa. Îi este greu sǎ accepte oportunitǎţi care nu seamǎnǎ cu ce a trǎit pânǎ în momentul respectiv, iar asta îl ţine blocat în nişte tipare repetitive.

Ce are de învǎţat: Vindecarea resentimentelor şi flexibilitatea!

GEMENI

Ştie sǎ valorifice experienţele din trecut!

Acest nativ foloseşte trecutul, mai ales ca sursǎ de cunoaştere şi informaţie. Nu-i face o prea mare plǎcere sǎ analizeze trecutul şi nici nu crede cǎ i-ar folosi la ceva, cu excepţia cazului în care poate afla ceva util/interesant/important.

Orice i s-ar întâmpla unui Geamǎn, trece uşor peste, se repliazǎ repede şi gǎseşte instantaneu un alt obiect al atenţiei. Curios din fire, vrea în permanenţǎ sǎ se informeze şi sǎ-şi ţinǎ mintea vie. Iar pentru asta nu are nevoie de emoţii tulburǎtoare care sǎ-i rǎpeascǎ vivacitatea .

Acest nativ se întoarce aşadar în trecut doar atunci când are nevoie sǎ extragǎ o informaţie, sǎ-şi aminteascǎ un detaliu util, sau sǎ înţeleagǎ o decizie luatǎ atunci (asta doar dacǎ arde).

Ce are de învǎţat? Profunzimea şi înţelegerea cauzei lucrurilor!

RAC

Trecutul este identitatea lui!

Racul are cele mai puternice ancore în trecut şi de aceea uneori pare cǎ trǎieşte doar din amintirile unor vremuri apuse. În casa acestui nativ vom gǎsi adesea fotografii ale descendenţilor sau ale iubirilor din trecut.

Aşa cum se ataşeazǎ de experienţe (mai ales de cele care l-au marcat într-un fel sau altul), tot la fel se ataşeazǎ şi de obiecte vechi care au o anume semnificaţie emoţionalǎ sau sentimentalǎ.

Din cauza acestor întoarceri permanente în timp, poate fi extrem de sensibil, introvertit şi melancolic. Poate refuza oportunitǎţi extraordinare din cauza fricii de schimbare şi a tendinţei de a asocia tot ce apare, cu ceva petrecut cândva. Acesta este obstacolul major în calea evoluţiei Racului.

Ce are de învǎţat? Bucuria momentului prezent.

LEU

Trecutul- un motiv în plus de mândrie!

Pentru un nativ Leu, trecutul are valoare doar în mǎsura în care conţine ceva spectaculos, demn de luat în seamǎ, ceva ce l-ar putea ridica în ochii unora (sau ai lui), i-ar aduce un plus de popularitate şi admiraţie sau i-ar scuza un eşec. Altfel, tot ce nu-i place în trecutul lui pretinde cǎ nu existǎ, cǎ nu s-a întâmplat niciodatǎ şi se comportǎ ca şi când nu l-a afectat câtuşi de puţin.

Cu alte cuvinte, un Leu se va gândi doar la partea frumoasǎ sau spectaculoasǎ a trecutului lui. La acele fragmente care l-ar putea pune într-o luminǎ favorabilǎ.

Ce are de învǎţat? Sǎ-şi asume trecutul şi responsabilitatea acestuia!

FECIOARA

Trecutul îi oferǎ motivaţia de a deveni perfectǎ!

Se ştie cǎ Fecioara tinde spre perfecţiune. Iatǎ de ce crede cǎ analizând trecutul, poate gǎsi motive sǎ devinǎ din ce în ce mai bunǎ.

Dacǎ cineva i-a spus în trecut cǎ nu învaţǎ destul de bine, ea se va strǎdui sǎ dovedeascǎ mereu contrariul.

Dacǎ i s-a spus cǎ nu va reuşi sǎ facǎ mare lucru în viaţǎ, îşi va da tot interesul sǎ ajungǎ cineva important.

Privind lucrurile prin prisma dorinţei de evoluţie şi dezvoltare personalǎ continuǎ, nu e nimic greşit. Şi totuşi, alergând mereu dupǎ o imagine pe care alţii i-au sugerat cǎ ar fi cea corectǎ/perfectǎ, ajunge de fapt sǎ fie veşnic nemulţumitǎ, sǎ creadǎ cǎ mereu „ceva nu e în regulǎ cu ea”.

Ce are de învǎţat? Cǎ este deja perfectǎ. Nu e nevoie sǎ demonstreze nimic nimǎnui!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Horoscop 19-25 Aprilie 2021

Horoscop 19-25 Aprilie 2021 – Săptămâna aceasta avem parte de noi începuturi în diverse planuri ...