ZODII – ASCENDENT. Ce spune ascendentul despre tine

Semnul zodiacal are o influență asupra personalității. Lui i se adaugă și ascendentul.

Ascendentul arată cum te percep persoanele din jurul tău, care este imaginea pe care o proiectezi tu în lume. Se spune că te influențează mai mult după vârsta de 30 de ani.

Ascendent în Berbec

Te încarci cu energie atunci când ești înconjurat de multe persoane, îți place să ai o viață socială activă. Îți place să îți asumi riscuri, iar ceilalți te văd drept o fire îndrăzneață, un om mereu gata să sară în ajutorul celorlalți.

Ascendent în Taur

Calmă, cu simțul răspunderii, echilibrată: astfel te percep cei din preajma ta, dacă ai ascendentul în Taur. Uneori însă ai tendința să fii geloasă, ceea ce nu este tocmai pe placul tututor.

Ascendent în Gemeni

Ești văzută drept o ființă curioasă, plină de energie, veselă. Îți faci ușor prieteni noi, ești curioasă și nu te temi de necunoscut. De asemenea, ești percepută și ca o persoană căreia îi place viața luxoasă.

Ascendent în Rac

Ceilalți te percep că pe o persoană timidă, rezervată. Te lași destul de ușor influențată de opiniile celor din jur. Eșți o persoană care se simte bine în sânul familiei, pui mare preț pe căminul tău și îți iubești mult copiii.

Ascendent în Leu

Eșți în centrul atenției, ești văzută că o persoană puternică, dominatoare, căreia îi place să aibă ultimul cuvânt. Ești altruistă și știi să depășești cu bine situațiile stresante.

Ascendent în Fecioară

Îți palce să faci totul că la carte, de aceea eșți percepută ca o persoană perfecționistă, faci totul cu multă dăruire. Uneori ai nevoie de liniște, ca să poți să îți reîncarci bateriile. Situațiile noi te pot face un pic anxioasă.

Ascendent în Balanță

Îți place să glumeșți, ai un simț al umorului înnăscut, de aceea ești mereu sufletul petrecerilor. Atragi oamenii ca un magnet, îți faci ușor prieteni, iar la serviciu vii mereu cu idei noi, știi cum să te faci remarcată.

Ascendent în Scorpion

Îi studiezi cu multă atenție pe cei din jur, iar prietenii și colegii de serviciu te văd o persoană echilibrată, care nu acționează sub impulsul momentului. Ești calculată și ai simțul răspunderii.

Ascendent în Săgetător

Apreciezi onestitatea, nu îți place să te ascunzi după degete, de aceea să nu te mire că oamenii îți cer mereu sfatul. Nu ai probleme în a-ți exprima opiniile.

Ascendent în Capricorn

Eșți o persoană meticuloasă, luptătoare, care caută mereu soluții și nu se dă bătută. Când este vorba de proiecte noi, colegilor de serviciu le place să lucreze cu tine, pentru că știu că ești un om care își respectă sarcinile.

Ascendent în Vărsător

Îți place să fii independentă, de aceea nu te lași influențată de ce spun alții, nici nu prea te interesează, pentru că vrei să trăiești după cum îți place. Ai simțul umorului, spirit de aventură.

Ascendent în Pești

Potrivit ele.ro, eșți o fire romantică, îți place să îi ajuți pe alții, ai și abilități de lider. Uneori însă ești percepută drept o ființă sensibilă.

Ascendentul, notat în astrograme cu ASC, este semnul zodiacal care se afla la orizontul estic în momentul naşterii (momentul de referinţă este primul ţipăt al nou-născutului). Alfel spus, Ascendentul este zodia care răsare în momentul naşterii persoanei respective.

Dacă cineva este născut în zori sau, mai exact spus, la răsăritul soarelui, atunci Ascendentul va fi în acelaşi semn că şi semnul zodiacal al nativului. Din păcate, această situaţie este destul de rar întâlnita. În celelalte cazuri, Ascendentul personal se calculează în funcţie de numărul de ore trecute între răsăritul soarelui şi momentul naşterii. Acesta este motivul pentru care ora naşterii este atât de importantă la calcularea unui horoscop personal.

Ascendentul poate avea uneori o influenţă covârşitoare asupra unui nativ: dacă, la momentul naşterii, în semnul în care se afla Ascendentul se găsesc mai multe planete, este foarte posibil ca acel nativ să aibă mai mult caracteristicile zodiei în care are Ascendentul decât cele ale zodiei natale.

Pentru calcularea ascendentului, se iau în calcul mai multe variabile, însă cele mai importante sunt oră, dată şi locul naşterii. Ora naşterii trebuie să fie cât mai exactă, pentru că, uneori, o diferenţă de patru minute poate schimba complet ascendentul.

x

Check Also

Horoscopul Zilei – luni 22 Ianuarie

O zi in care vоm putea găѕі ușоr mеtоdе să nе еxрrіmăm și ѕă satisfacem ...