Vineri, 27 iulie, ne așteaptă o eclipsă totală de Lună în semnul Vărsătorului. Ce influențe va avea acest fenomen asupra noastră!

Această eclipsă este una specială din cel puțin două puncte de vedere, în primul rând că este o eclipsă totală, de aici un impact mai puternic decât cele parțiale, eclipsele totale fiind mai rare, iar al doilea motiv ar fi că este cea mai lungă eclipsă de Lună din ultimii ani, din aceste motive putem simți un impact mai mare asupra noastră.

Fiind eclipsă de Luna, vom simți cel mai adesea în interior efectele ei, asupra emoționalului nostru și asupra intuiției noastre.

Putem fi mai debusolați intern, mai emotivi, sau pur și simplu să observăm cum emoțiile se intensifică și se cer băgate în seamă. Moment foarte prielnic la această eclipsă de a ne analiza mai mult partea interioară și a nu încerca să fugim de ceea ce se dorește rezolvat.

 

Și Marte se află în Vărsător…

Un alt aspect foarte important este faptul că Marte se află și el împreună cu Luna în Vărsător, la mai puțin de un grad distanță de Lună, iar pe deasupra Marte mai este și retrograd, ceea ce ar putea însemna, cel puțin la un nivel personal, un final de război, un stop spus războiului, sau o schimbare radicală de paradigmă când vine vorba de războiul cu ceilalți, cu noi sau cu ceea ce ne înconjoară.

Acum avem șansa să ne uităm mai atent la conceptele de ‘împreună’ și de ‘colaborare’, putem avea idei inovative despre cum să lucrăm mai mult și mai ușor împreună, pentru binele colectiv.

Întrebarea rămâne dacă vom și ajunge la lucruri concrete, deoarece Marte retrograd ne poate pune piedici serioase acționării, chiar dacă dorința există, s-ar putea să fie cale lungă până la lucruri concrete.

Și Nodurile lunare sunt implicate în această eclipsă strânsă, de aici putem primi unele evenimente karmice, mai ales când vine vorba de grupuri de persoane, sau de diferite colective. Se pot întâmplă inclusiv mai multe accidente colective.

Avem acum ocazia de a ne uita mai atent la ce este în noi…

Iar cu Soarele și Nodul nord în Leu, accentul ar trebui să cadă pe ‘EU’ și personalitatea noastră, avem acum ocazia de a ne uita mai atent la ce este în noi, dar care ne este revelat prin ceilalți. Problemele care ne vin prin ceilalți, sunt de fapt problemele noastre, iar acum se pot arăta mai mult ca niciodată, deci fiți atenți ce se repetă, ca neplăceri, în zilele acestea.

Vezi aici cum ne afectează eclipsa de lună din 27 spre 28 iulie! De la zodia Berbec și până la zodia Pești!

Și Uranus este implicat în această eclipsă, deoarece îi face o cuadratură destul de strânsă, din Taur, ceea ce ne poate arăta unde greșim față de natură, față de resursele noastre, personale sau colective, cum anume am distrus natura și în ce punct am ajuns acum.

Poate fi ca un bilanț, în care fiecare vedem ce am construit și ce am distrus până acum. Se pot trage niște semnale de alarmă la nivel mondial, legat de aceste probleme de risipă și de neimplicare când vine vorba de resurse, fie ele naturale sau financiare. Probabil nu întâplător vremea o ia razna în această perioadă, în toată lumea.

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. Tot ce trebuie să ştii despre cea mai îndelungată eclipsă din acest secol

Eclipsa totală de Lună din 2018, ce va avea loc pe 27-28 iulie, este unul dintre evenimentele fascinante pentru toţi pasionaţii de astronomie. Vizibilă şi din România, va fi cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI.

Eclipsa din 27 – 28 iulie va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie ce a avut loc în ianuarie 2018. Eclipsa totală de Lună va dura o oră şi 43 minute.

Astronomul Bruce McClure estimează că eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parţiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României). Astfel, va dura aproximativ patru ore până când Luna va trece de umbra Pământului.

Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice ale unei „Luni sângerii”.

Această eclipsă de Lună din 2018 va avea o durată îndelungată din cauza datei în care are loc. Pe 27-28 iulie (în funcţie de locul în care te afli) are loc atât Luna Plină, cât şi apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ. Astfel, aceste două fenomene ce au loc simultan provoacă o eclipsă lunară extinsă.

Cea mai lungă durată a unui astfel de fenomen poate fi de o oră şi 47 de minute. Durata eclipsei totale de Lună din 27 iulie 2018 va fi de o oră şi 43 de minute. Eclipsa este vizibilă în întregime de pe teritoriul României la începutul serii de 27 iulie. Momentul maxim al eclipsei totale de Lună are loc la ora 23.22.

De asemenea, acestui spectacol astronomic din 27 iulie i se alătură şi planeta Marte, ce va fi vizibilă sub Lună. Ultima oară când Planeta Roşie a fost atât de mare şi luminoasă a fost în 2003, când distanţa dintre Marte şi Pământ ajungea la mai puţin de 56 de kilometri.

Şi dacă eclipsa de Lună şi apariţia lui Marte nu sunt suficiente, pe cer va mai putea fi observat Jupiter, în zona sud-estică, precum şi Staţia Spaţială Internaţională în timp ce trece prin faţa ei.

Cum poţi urmări eclipsa totală de Lună din România

Eclipsele de Lună sunt printre cele mai uşor de urmărit fenomene astronomice. Trebuie doar să ieşi din casă şi să priveşti către cer. Nu este nevoie de un telescop special sau alte echipamente, însă te-ar putea ajuta să observi detalii precum craterele de la nivelul satelitului natural.

De asemenea, pentru a putea fi observată eclipsa, cerul trebuie să fie senin. În Bucureşti puteţi urmări eclipsa totală de Lună şi de pe terasa  Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ce va fi deschis pe 27 iulie, între orele 21:00-03:00.

Cum se va desfăşura fenomenul
După apusul Soarelui, Luna va răsări în partea opusă a cerului. În acest moment, Luna va fi în penumbra Pământului. După intrarea în penumbră va începe eclipsa de la ora 20:14, când satelitul natural se va afla sub orizont.

Iată la ce oră va răsări Luna în cele mai mari oraşe din România: 

Sursa: Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

În momentul intrării în umbră, marginea stângă a Lunii devine mai puţin luminoasă. La o oră de la începerea fenomenului, Luna va fi în umbra totală a Pământului şi va căpăta culorile cărămizii. Ele marchează momentul în care începe totalitatea.

La 23:22 va avea loc maximul eclipsei, moment în care Luna se va afla la cel mai înalt punct de pe cer (20 de grade înălţime deasuprea orizontului). Perioada de totalitate va dura 103 minute, fiind cea mai lună perioadă din acest secol. Alte două eclipse totale de Lună cu o durată asemănătoare (102 minute) vor avea loc pe 26 iunie 2029 şi 7 iulie 2047.

La scurt timp după miezul nopţii, Luna va începe să iasă din umbră, iar culorile roşiatice vor fi înlocuite de cele argintii obişnuite. Întregul fenomen se încheie la 02:29, după ce Luna iese din penumbra Pământului.

x

Check Also

Horoscopul Zilei – luni 22 Ianuarie

O zi in care vоm putea găѕі ușоr mеtоdе să nе еxрrіmăm și ѕă satisfacem ...