Mercur retrograd în Gemeni

Cel mai intens tranzit al acestui an

Al doilea Mercur retrograd al acestui an incepe pe 10 mai si va lua sfarsit abia pe data de 3  iunie. Va fi un advarat act teatral celest, perioada in care se vor evidentia neintelegere si blocajele in comunicare, rutinele vor fi eliminate iar confuzia va predomina in vietile noastre.

Chiar daca asteptam cu oarecare teama acest retrograd,  perioada poate fi insa extrem de buna pentru a incetini putin lucrurile si pentru a fi mai atenti la ceea ce facem si la ceea ce rostim.

În astrologie, Mercur guvernează procesele de gândire și toate formele de comunicare – gândiți-vă la rețelele sociale, tehnologie și mesajele text. În timpul retrogradului, ceea ce înseamnă doar că acest corp ceresc pare se mișcă înapoi, aceste lucruri sunt dezechilibrate, facilitand comunicarea greșită, întârzierile de călătorie și necazurile generale să se dezvolte. Inutil poate sa mai  precizam  că Mercur retrograd nu este cel mai bun moment pentru a începe noi proiecte sau pentru a rezerva un zbor pentru vacanta.

Mercur va incepe tranzitul retrograd in Gemeni, semn guvernat de altfel de planeta Mercur, asadar tranzitul retrograd poate fi mai tensionat si mai intens decat celelalte, mai ales pentru cei care au gemenii in puncte cheie ale hartii lor natale.

Gemenii sunt semnul comunicării și al percepției. Când Mercur este retrograd în Gemeni, este o poveste clasică cu foști partener care reapar, certuri la locul de muncă, dezacorduri verbale cu prietenii și familia și tot felul de defecțiuni ale dispozitivelor de comunicare.

În a doua jumătate a retrogradului, din data de 24 mai, Mercur isi continua retrogradul in Taur iar vibratia se va schimba usor si ne vom concentra mai mult pe lucruri materiale decat pe spiritualitate si simtire, si pana pe 3 iunie lucrurile vor fi mai usoare decat in perioada 10-24.

Sa vedem mai departe ce aduce insa Mercur retrograd pentru fiecare semn astrologic in parte in perioada 10 mai-3 iunie 2022:

BERBEC

Ai grijă să nu te pierzi în propria ta minte, Berbec. Mercur retrograd este probabil să te facă mai curios decât de obicei, făcându-te mai predispus la bârfă, așa că este important să spui ce vrei să spui.

Berbecii ar trebui să evite să încerce să-si insuseasca orice abilități noi sau să cucerească orice lecții noi de învățare, pentru că nu vor avea deschiderea mentală pentru a ține pasul cu toate.

Berbecul ar trebui, de asemenea, să evite semnarea oricăror contracte în această perioada retrogradă, mai ales dacă este pentru un nou loc de muncă, pentru că există probabilitatea ca banii să nu fie ceea ce își doresc, iar asta li se va arăta odată ce Mercur retrograd va intra în Taur pe 24 mai.

TAUR

Fii atent la contul tău bancar, Taur, pentru că Mercur retrograd provoacă ceva dificultati de ordin financiar.

Este o idee bună să evitați să cheltuiți prea mult din bani pentru ziua de nastere sau pe lucruri pe care credeți că le doriți în acest moment – s-ar putea sa constatati foarte rapid ca nu aveati nevoie de ele.

Taurul poate avea o energie productivă atunci când vine vorba de restructurarea finanțelor lor în prima parte a acestui Mercur retrograd, dar ar trebui să evite cheltuielile pentru articole inutile chiar acum.

Taurul ar trebui să-și reconsidere modul în care își stochează banii în prezent și să înceapă să-și revizuiască extrasele bancare mai mult decât o fac de obicei.

S-ar putea să vă simțiți nevătămați de accidentările retrograde ale lui Mercur, dar a doua jumătate ar putea provoca probleme cu imaginea voastra de sine.  Odată ce Mercur retrograd intră în Taur, va avea loc o schimbare în percepția de sine, iar Taurii ar putea începe să se vadă într-o lumină mai negativa, atentioneaza astrologii. Păstrați rugaciunile aproape si rostiti-le atunci cand negativitatea va cuprinde sufletele.

GEMENI

Prima jumătate a lui Mercur retrograd va fi o perioadă intensă pentru tine în ceea ce privește imaginea ta, Gemeni. Nesiguranța dvs. s-ar putea simți copleșitoare în acest moment, așa că asigurați-vă că practicați autocompasiunea și răbdarea.

În acest moment, Gemenii vor fi concentrați mai intens pe ceea ce se întâmplă în lumea lor interioară, iar asta le poate da sentimentul că sunt prinși în propriul lor corp. Odată ce Mercur retrograd se mută în Taur, Gemenii vor simți nevoia să se retragă și să se odihnească mai mult decât de obicei. Gemenii ar putea să-și găsească cele mai mari puncte de claritate prin visele lor în timpul acestui Mercur retrograd, așa că fiți atenți la ceea ce apare când dormiți.

RAC

S-ar putea să ocoliți o parte din haosul din prima jumătate a lui Mercur retrograd, Rac, din moment ce, pentru voi,  această perioadă este despre reflectare si meditatie.

Mercur retrograd în Gemeni se va întâmpla în casa a douăsprezecea a Racului , care este un spațiu foarte liniștit – iar Racului îi place timpul personal. În a doua jumătate a tranzitului, lucrurile ți-ar putea zdruncina cercul apropiat de prieteni, așa că fii atent la felul în care te comporti în relațiile tale de prietenie. Cel mai bun mod de acțiune este să asculți și să fii acolo pentru oamenii tăi preferați, mai degrabă decât să încerci să joci rolul de sfatuitor sau atotstiutor.

LEU

Mercur retrograd zguduie cele mai publice părți ale diagramei tale, Leu, iar acum, cariera și imaginea ta sunt testate. Ține cont de presiunea din carieră și de neînțelegerile dintre colegi.

Nativii Leul se vor uita la visele lor și la traiectoria generală de viață. Poate fi un moment în care Leii decid că nu vor să continue o anumita cariera sau în care încep să urmărească un nou vis.

Ai grijă de această dorință de a urmări ceva nou, pentru că probabil că nu este ceva care va fi sustenabil pe termen lung. Folosește acest timp pentru a-ți perfecționa ceea ce stii deja și a-ți face un plan pe termen lung pentru cariera ta.

FECIOARA

Deși s-ar putea să te simți puțin sensibil, Mercur retrograd este mai mult despre introspecție. Este un moment bun pentru a vă explora convingerile și diferitele culturi, dar nu este un moment grozav pentru călătorii pe distanțe lungi.

Odată ce Mercur intră în Taur, va pune în evidență cea de-a noua casă astrologica a fecioarelor,  care poate fi un spațiu filozofic care ridica o intrebare profunda despre scopul lor in aceasta viata.

Fecioara ar trebui să evite să facă mișcări majore când vine vorba de carieră.

Ar trebui să fie atenți și la ceea ce publică pe rețelele sociale sau pe orice forum public, deoarece există un mic risc de jenă publică dacă Fecioara nu este pe deplin pregătită să prezinte informațiile pe care încearcă să le transmită.

BALANTA

Aveti chef sa calatoriti dragi Balante, dar Mercur retrograd nu este cea mai buna perioada deoarece este foarte probabil să apară întârzieri de călătorie, schimbări în agendele de drum și experiențe frustrante în tari straine.

În plus, acest tranzit vizeaza  cea de-a opta casă astrologica a balantelor, casa  transformării, așa că cel mai bine este să rămâi pe loc și să faci puțină introspectie.

Pe măsură ce Mercur se mută retrograd în Taur, Balanța va avea o capacitate bună de a căuta subiecte mai introspective și ezoterice, ceea ce ar putea aprinde o nouă dorinta  de învățare mai târziu, odată ce Mercur se va muta direct.

SCORPION

Între eclipsa de soare din 30 aprilie, care a sosit în timpul perioadei de pre-umbră a lui Mercur retrograd eclipsa de luna din 16 care va avea loc in semnul vostru, o sa va straduiti sa ramaneti pe linia de plutire.

Este o idee bună să fii foarte precaut unde se duc banii tăi și să nu faci cumpărături uriașe chiar acum. ​​Datoriile de tot felul ar putea ieși la suprafață, fie că este vorba de o datorie simplă de card de credit sau de o datorie emoțională pe care o si față de cineva.

Scorpionul s-ar putea simți, de asemenea, conștient de sine când vine vorba de dorința sexuală, așa că așteptați-vă ca libidoul să fie mai scăzut decât de obicei.

SAGETATOR

Ești cunoscut pentru că nu ai angajament atunci când vine vorba de dragoste, dar acest Mercur retrograd îți va încorda relațiile. Este o idee bună să iei lucrurile încet și să eviți să-ți versi frustrările asupra celor din jur.

Mercur retrograd i-ar putea face pe Săgetători să se simtă mai limitați decât de obicei atunci când vine vorba de orice fel de relație. Săgetătorii ar trebui să evite să-i critice excesiv pe cei mai apropiați parteneri romantici, de afaceri sau platonici.

În schimb, Săgetătorul ar trebui să încerce să atragă înțelepciunea de la alți oameni în acest timp și să învețe din  experiențele de viață ale altora – există multe de câștigat din căutarea acelei noi perspective de care aveti nevoie.

CAPRICORN

Te simți neinspirat de banal, Capricorn, dar acțiunile pe care le faci în timpul retrogradului lui Mercur, mai ales când vine vorba de rutina ta, vor fi esențiale pentru realizarea lucrurilor importante.

Mercur retrograd în Gemeni evidențiază a șasea casă astrologica,  a rutinei zilnice a Capricornului , așa că cel mai bine va fi să faceți pași trepți, mai degrabă decât salturi mari. Mercur retrograd le cere Capricornilor să învețe valoarea de a rămâne în momentul prezent, mai degrabă decât să privească mereu spre viitor și să se concentreze pe scopul final.

Pe măsură ce Mercur retrograd se mută în Taur pe 24 mai, Capricornii ar putea începe sa se implice intr-o noua iubire,  dar din nou, cel mai bine este să lăsați lucrurile să se întâmple natural și să nu forțați nimic să se miște mai repede decât este necesar.

VARSATOR

Focul poate avea impresia că se estompează în timpul Mercur retrograd, Vărsător, iar a rămâne inspirat poate părea o luptă dificilă.

Evitați să fiți prins de frustrare și direcționați-vă energia către imaginea de ansamblu.

Este un moment bun să ignori aplicațiile de întâlniri pentru câteva săptămâni și, în schimb, să transformi toată acea energie spre interior. Vărsătorul are o oportunitate imensă de a găsi un nou hobby sau pasiune creativă chiar acum, dar nu vă așteptați ca ceva să devină un succes peste noapte

Vărsătorii s-ar putea simți, de asemenea, puțin blocați, deoarece vor petrece mai mult timp acasă când Mercur va intra în Taur pe 24 mai. Eliberați acea energie redecorând sau reorganizându-vă cumva casa.

PESTI

Lucrurile se agita în casa ta, Pești, așa că este o idee bună să fii mai atent la pașii făcuti  greșiți fata de  familia ta. Fă-ți treaba ta,  asumându-ți responsabilitatea acolo unde se cuvine și fii mai clar care sunt intențiile tale.

Așteptați-vă la dezacorduri cu oricine din familia dumneavoastră și luați măsuri preventive pentru a vă asigura că nu sunteți cauza vreunei evoluții uimitoare a unui conflict sau a unei situatii dificile in viata de acasa.

Când Mercur se mută în Taur pe 24 mai, Peștii vor începe să observe orice tipare de mentalitate care i-a reținut. Mercur retrograd în Taur ii va forta sa revina cu picioarele pe pamant  si sa gandeasca strategic.

x

Check Also

Horoscopul Zilei – luni 22 Ianuarie

O zi in care vоm putea găѕі ușоr mеtоdе să nе еxрrіmăm și ѕă satisfacem ...