Marte este retrograd. Ce înseamnă asta si cum influenteaza fiecare zodie

Trecem printr-o perioadă deja extrem de încărcată din punct de vedere astrologic: august 2018 ne-a adus 6 planete în retrograd, ceea ce e covârșitor din punct de vedere emoțional. Însă nu toate aceste influențe se dovedesc nocive, așa cum ne asigură liniștitori astrologii.

Partea cea mai bună a acestei perioade?

Marte în retrograd părăsește independentul și turbulentul Vărsător și se mută în Capricorn, ceea ce înseamnă că schimbăm obsesia pentru libertate cu ambiție, determinare și seriozitate. Vezi cum îți influențează viața aceste noi coordonate în rândurile de mai jos!

Marte este retrograd în Capricorn: cum te afectează fenomenul

Marte în retrograd e sinonim pentru tine cu imaginea dezastrului în toate aspectele vieții? Nu trebuie să fie neapărat așa!

Adevărul e că luna august s-a jucat din plin cu mințile și emoțiile noastre, atacându-ne cu 6 planete în retrograd, influențându-ne cu eclipse și tulburând fiecare aspect al vieții noastre.

Dar astrologii sunt de părere că aceste fenomene au și un impact pozitiv: te împing într-un ciclu al transformării continue, al evoluției, al perfecționării: poate că ești fericită acum, dar cine spune că vei rămâne așa în momentul în care ești obsedată de a ține lucrurile sub control?

Marte e planeta războiului în mitologiile greacă și latină, dar azi controlează ambiția și determinarea.

Iar atunci când Marte e în retrograd, semnul opusului strălucește în fața acestor coordonate: vei înota într-o stare de pasivitate, aplecată mai mult spre interior decât spre exterior.

Lucrurile capătă însă un contur mai clar grație retrogradării planetei în Capricorn: semnul zodiacal al seriozității și al disciplinei reușește să ne ofere mai multă stabilitate.

Pe 27 august se încheie perioada de retrograd a lui Marte, ceea ce înseamnă că ne vom simți, în sfârșit, reatașate la propria axă. Până atunci, vezi cum te influenţează cel mai puternic fenomen al momentului!

Berbec

Avem vești bune: Marte în retrograd în Capricorn te ajută enorm! Vei fi mai disciplinată și mai concentrată la muncă, acolo unde pui mâna pe proiectul acela pe care ți-l doreai de multă vreme.

De asemenea, e o perioadă minunată pentru a rezolva toate sarcinile neterminate, care te apăsau precum o sabie a lui Damocles deasupra capului.

În viața personală situația e mai liniștită. Nu mai simți cum inima îți bate cu puterea a o mie de motoare și începi să îți regăsești liniștea. E momentul pentru seri pașnice, petrecute cu o carte sau la un maraton de seriale.

Taur

Wow, Marte în retrograd în Capricorn strălucește și pentru tine! Învață, studiază, călătorește peste hotare, deoarece e momentul perfect pentru a te dezvolta și a-ți extinde universurile cunoașterii.

Dacă familia nu e lângă tine, fugi tu la cei dragi. Astrele te îndeamnă să dai curs unor reuniuni familiale de mult așteptate și să te bucuri de tandrețea celor pe care îi iubești. Date-urile romantice sunt și ele la orizont, completând paleta de vești bune pe care le primești în această perioadă.

Gemeni

Pe tine Marte în retrograd nu te influențează atât de puternic, deoarece nu are spațiul necesar de manevră, Mercur, planeta dominantă, fiind la datorie.

Ești mai comunicativă și mai scânteietoare ca oricând, deși pot apărea și unele frustrări din cauza faptului că lumea înconjurătoare nu e capabilă să țină pasul cu tine.

La muncă ai idei briliante, ce pot revoluționa sfera în care lucrezi, dar problema e că, cu Marte în retrograd, colegii sunt prea precauți pentru a da curs mini-revoluției tale. Poate că ar trebui să cauți un prieten care să te tempereze.

Rac

Ai mare grijă la bani, deoarece ești foarte tentată să îi pierzi în această perioadă. Poți da greș atât cu achiziții lipsite de fler, dar și prin neatenție, ceea ce te transformă în victima perfectă a hoților.

Ține bine de carduri și de portofel și nu cumpăra nimic scump până ce nu primești aprobarea tuturor persoanelor cumpătate din viața ta.

Însă Marte în retrograd îți aduce și experiențe pozitive: e foarte probabil să călătorești într-un loc superb, care va rămâne pentru totdeauna în inima ta.

Leu

Curmă-ți nerăbdarea specifică și te vei bucura de această perioadă. Marte în retrograd în Capricorn înseamnă lentoare, adesea indecizie, și foarte multă muncă. Nu te aștepta ca visele să ți se materializeze miraculos în poală și pornește în această călătorie cu așteptări reduse.

Publicitate
De partea cealaltă, ți se vor acutiza foarte mult simțurile, ceea ce înseamnă că începi să te comporți precum o ”clarvăzătoare”, reușind să anticipezi perfect sentimentele celor din jur. Profită de aceste daruri!

Fecioară

E o perioadă perfectă pentru viața ta amoroasă! Începi să vezi numai binele în oameni, ceea ce te ajută enorm în dragoste. Îți vei răsfăța și trata partenerul ca pe un zeu, iar el face tot posibilul să te răsplătească cu aceeași monedă.

În carieră, ritmul e mai degrabă descendent. Nu îți asuma riscuri și ține-te departe de orice proiect ce amenință să coboare pe o pantă periculoasă. Ocupă-te de sarcinile tale obișnuite și evită orice înclinație spre măreție pe care ți-ar putea-o imprima Marte în retrograd: nu e locul ei aici!

x

Check Also

Horoscopul Zilei – luni 22 Ianuarie

O zi in care vоm putea găѕі ușоr mеtоdе să nе еxрrіmăm și ѕă satisfacem ...