Luna Nouă în CAPRICORN deschide cale transformării și evoluției în Noului An 2021

Luna nouă are loc în Capricorn, miercuri, 13 ianuarie 2021, și este în conjuncție cu Pluto. Semnificația spirituală a astrologiei Lunii noi din ianuarie 2021 se referă la creșterea și evoluția sufletească, drept răspuns la o criză.

Luna Nouă din ianuarie 2021 este aosciată și cu alte aspecte planetare. Cel mai intens dintre aceste aspecte este cuadratura Marte –  Saturn, care aduce frustrare și inhibare. Iar cuadratura lui Jupiter cu Uranus creează tensiune și anunță schimbare bruscă.

Celelalte aspecte creează un model de aspect complex, care indică un mecanism de criză în curs de desfășurare și deschide mari oportunități de dezvoltare. Dar, de asemenea, indică o problemă profundă, la care va fi nevoie de timp și efort pentru a ne adapta.

 

Înțelesul Lunii Noi din ianuarie

O Lună nouă reprezintă sfârșitul unui ciclu și începutul altui ciclu de 28 de zile. Soarele opus Lunii de declanșează o explozie de energie și inițiativă revigorantă. Deci, acum este un moment minunat pentru a începe ceva nou, a întoarce o nouă pagină sau a initia un nou proiect. Puteți, de asemenea, să vă abandonati vechile obiceiuri, comportamente și credințe, căutând modalități noi și inventive de a merge mai departe.

Luna Nouă din 13 ianuarie la 23 ° 13 ′ în Capricorn este cel mai puternic influențată de conjuncția cu Pluto. Dar există, de asemenea, un model cu aspect complex format din aproape toate planetele rămase, inclusiv cele două cuadraturi Marte-Saturn și Jupiter-Uranus.

Luna Nouă din 13 ianuarie 2021 nu primește influențe de la nici o stea fixă ​​majoră, dar este util să privim constelațiile din această zonă a Capricornului, cel al treilea decan.

 

Luna Nouă –  Aspecte astrologice

Luna Nouă împreună în conjuncție cu Pluto (1 ° 22 ′) îți crește puterea personală și capacitatea de a influența traiectoria vieții tale. Cu toate acestea, intensitatea acestui aspect  și natura pătrunzătoare pot duce la lupte pentru putere. Poate că va trebui să vă confruntați cu tactici necinstite, cum ar fi controlul psihologic și comportamentul manipulativ.

O capacitate profundă de cercetare și investigație vă ajută să descoperiți secrete și să ajungeți la esenta tuturor misterelor. Puteți elimina acum comportamente distructive, cum ar fi obsesii și dependențe. Acum este, de asemenea, un moment bun pentru a analiza probleme legate de relații. Dinamica complexă a relației vă va deveni mai clară.

Luna Noua  în conjuncție cu Pluto promovează transformările și evoluția sufletească. Procesul de renaștere și reconstruire va duce la o mai mare stimă de sine. Este, de asemenea momentul pentru a face reparații, upgrade-uri și pentru a scăpa de dezordinea inutilă din anumite zone din viața ta.

 

Alte aspecte

Cuadratura Marte – Saturn aduce frustrare și inhibare. Dorințele vor spori, dar este posibil să-ți exprimi pasiunile mai greu, și comunicarea sa fie mai complicata. Cu cât îți urmăriești mai mult obiectivele, cu atât ai mai multe șanse să întâmpini rezistență.

Cea mai bună abordare acum este o abordare defensivă. În loc să începeți proiecte noi sau să vă urmăriți dorințele, este mai bine să vă concentrați asupra a ceea ce aveți deja.

Cuadratura Jupiter – Uranus indică o mare tensiune interioară provocată de o schimbare bruscă de avere sau în direcția vieții tale. Oportunități mari ar putea fi la îndemână. Cu toate acestea, nerăbdarea și dorința puternică de a se elibera de restricții ar putea duce la perturbări nedorite și evenimente neașteptate.

Extravaganța și comportamentul exagerat pot duce la pierderi, așa că nu căutați schimbarea doar pentru distracție. Alegeți oportunitățile cu atenție și analizati asumarea riscurilor cu discreție.

Mercur în cuadratura cu Uranus va aduce emoție și schimbări care pot provoca tulburări și tensiuni nervoase. Știrile neașteptate vă pot obliga să vă schimbați planul.

Ritmul normal al vieții crește și este posibil să aveți o senzație neliniștitoare că ați rămas în urmă. Cu toate acestea, o capacitate sporită de a vedea lucrurile dintr-o perspectivă diferită poate duce la idei originale și descoperiri creative.

Venus trin Uranus (1 ° 00 ′) vă va stimula afecțiunile și vă va face să vibreze viața amoroasă. Este posibilă o nouă dragoste neașteptată sau puteți căuta un alt tip de plăcere cu un partener existent. Experimentarea în dormitor poate fi necesară pentru a vă feri ochii de rătăcire. Există, de asemenea, posibilitatea unui bonus financiar sau a unei excepții.

Această influență pozitivă oferă o ieșire pentru a reduce nivelul de frustrare cauzat de pătratul Marte Saturn. Ajută la ameliorarea tensiunii cauzate de Mercur și Jupiter pătrat Uranus. Și, sperăm, asta va face, de asemenea, modificările mai puțin neregulate și mai puțin perturbatoare.

 

Stelele asociate Lunii Noi

Luna Nouă din ianuarie 2021 în zodia Capricornului se află de fapt în Constelația Săgetătorului. Această discrepanță se datorează precesiei echinocțiilor care a mutat semnele zodiacale  în afara aliniamentului cu constelațiile ce le-au dat nume acum mai bine de 2.000 de ani.

Nu există stele majore fixe legate de Luna nouă pe 13 ianuarie. Dar harta stelelor de mai sus arată că Luna nouă se aliniază cu stelele mai mici din constelațiile Sagetatorului  – Vulturul și Păunul.

 

Impactul Lunii Noi asupra semnelor zodiacale

Unii nativi vor avea mici probleme în această perioadă de două-trei zile, între 12 și 14 ianuarie. Aceștia aparțin celui de-al treilea decan al semnului Berbecului, Racului, Balanței și Capricornului. Ei vor trebui să asigure o comunicare bună cu cei din jur, și să nu lase emoțiile  negative să le perturbe existența în aceste câteva zile.

De asemenea, e bine să evitam deciziile importante, care ar putea avea efectul opus și să ajungă inconfortabile. În același timp, primul și al doilea decan al semnului Capricornului, precum și toți nativii născuți în Taur, Fecioară, Scorpionii și Peștii vor fi favorizați în această perioadă.

Acum este momentul perfect pentru a planifica o mutare, o schimbare de loc de muncă sau o cerere de împrumut, deoarece norocul ii ajută, datorită poziției lui Jupiter! În cele din urmă, în acest moment, trio-ul Mercur-Jupiter-Saturn intră în Vărsător și oferă tuturor semnelor Aerului (Gemeni, Balanță, Vărsător) posibilitatea de a clarifica mai multe situații complicate, datorită talentelor lor de buni comunicatori.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Horoscopul zilei, 16 aprilie 2021

Azi, Luna tranzitează semnul Gemenilor, avem energie, vitalitate dar ne plictisim rapid de acțiunile de ...