Ghidul complet al planetelor în astrologie și cum ne afectează acestea existența

Lumea are la dispozitie un întreg sistem solar de explorat când vine vorba de astrologie.

Semnele zodiacale primesc multă atenție în lumea astrologiei – la urma urmei, trebuie doar să știi semnul tău zodiacal pentru a-ți citi horoscopul zilnic. Dar lumea astrologiei este mare, strălucitoare și frumoasă, iar dacă vrei să știi ce plantele iti influenteaza viata, trebuie să ai o idee despre ce înseamnă planetele în astrologie.

Nu este un secret faptul că planetele fac parte din lumea astrologiei, deoarece interpretarea mișcării planetelor și a altor corpuri cerești pe cer reprezinta esenta astrologiei. Dar înțelegerea planetelor vă va ajuta să dați mai mult sens lucrurilor si evenimentelor, iar data viitoare veți intelege mai bine  de ce unii oameni se plâng de Mercur retrograd sau de influenta lui Venus cu viața lor amoroasă.

Probabil că sunteți deja familiarizați cu planetele din sistemul nostru solar, dar planetele din pinct de vedere astrologic sunt definite puțin diferit de cele învățate în școală.

În primul rând, în astrologie, Soarele și Luna sunt ambele considerate planete și sunt numite „luminare”. Desigur, știm că acestea nu sunt planete în sens astronomic – Soarele este de fapt o stea și Luna este satelitul Pământului-  ci sunt corpuri cerești de mare importanță în astrologie. Mai mult, în astrologie, Pluto este considerata planetă. În timp ce astronomii au definit-o fiind o planetă pitică simplă, în astrologie este încă o planetă cu drepturi depline și este la fel de puternică. Ultima diferență majoră este că vom lua Pământul de pe lista planetelor în astrologie, pentru că trăim aici și pentru că astrologia are o viziune centrată pe Pământ. În total, asta inseamna 10 planete majore.

În astrologie, fiecare dintre planete reprezintă un set diferit de calități și caracteristici și reglementează o parte diferită a vieții noastre, fiecare aducând cu ea propriile sale vibrații și orientări unice. Puteți gândi planetele ca niste personaje, cu obiective, interese și joburi diferite. Cu toții avem aceleași 10 planete majore în horoscoapele natale, dar se exprimă în moduri total diferite în funcție de semnul zodiacal în care se află.

 

Care sunt cele mai importante planete?
După cum am menționat, Soarele și Luna sunt cunoscute sub numele de luminare, în timp ce Mercur, Venus și Marte sunt cunoscute sub numele de „planete interioare”. Luminarele și planetele interioare „se mișcă” (din perspectiva noastră aici pe Pământ) relativ rapid de la semn la semn și, prin urmare, au o influență mai mare asupra problemelor de zi cu zi pe termen scurt.

Jupiter și Saturn sunt plantele cele mai mari din sistemul solar, cunoscute ca „planete sociale” sau „planete transpersonale”, deoarece guvernează zone din viața noastră care sunt legate de problemele interpersonale. Unii astrologi clasifica, de asemenea, acești doi giganți ca planete interioare sau exterioare, deoarece se află chiar la mijloc.

În cele din urmă, ajungem la „planetele exterioare”, care includ oficial Uranus, Neptun și Pluton. Aceste corpuri cerești se mișcă mai încet în graficul zodiacal, influențând astfel aspecte mai mari, părți mai importante ale vieții și sinelui tău, precum și ale societății în ansamblu. Iar când cineva se referă la o planetă drept „benefică”, aceasta se referă la asocierea ei cu vibrații bune (Jupiter și Venus sunt cunoscute ca fiind benefice). În schimb, planetele „rele”, precum Saturn și Marte, sunt cunoscute ca având energie mai intensă și distructivă (deși au rolul lor important).

 

Planetele în astrologie
Pentru a ști cum ne afectează planetele,trebuie sa privim în orice moment la pozitia  lor în zodiac. Planetele călătoresc prin diferite semne ale zodiacului pe măsură ce se deplasează pe cer, iar energia lor este diferită în funcție de semnul în care se află.

Dacă doriți să știți unde sunt planetele natale, va trebui să vă consultați horoscopul natal (vă puteți desena propriul horoscop dacă aveți ora exactă de naștere sau puteți consulta un astrolog profesionist pentru ajutor).

După ce aflati unde se află fiecare dintre planetele din diagrama personală (care include 12 case astrologice, precum și 12 semne zodiacale suprapuse cu casele menționate), veti putea urmări cum se desfasoară influenta cosmica, și chiar puteti examina relațiile dintre planete, numite aspecte. Deci planetele în sine nu provoacă nimic, este vorba mai mult despre locul în care sunt plasate și despre cum interacționează cu alte părți ale hărții astrale.

 

Haideți să facem o mică călătorie prin galaxie și să cunoaștem fiecare dintre jucătorii importanți de pe harta astrala:

 

Soarele ☉
Soarele este planeta sinelui; confera o minte conștiincioasă; energie creatoare. Soarele defineste scopul în viață si ne arata cea mai adevărată și pură versiune a noastră. Soarele este planeta conducătoare a Leului. Soarele este centrul universului nostru și, în astrologie, este centrul nostru intim. El este cel care luminează și dă culoare lumii din jurul nostru; este steaua pe care o admiram zilnic și care ne dă viață.

Parțial din acest motiv, semnele determinate de Soare sunt o parte integrantă a astrologiei noastre și ne arata cine suntem. Soarele reprezintă egoul nostru, ceea ce suntem conduși să facem, forța noastră de viață. Soarele este forța noastră motrice și se spune că oamenii care au Soare în prima casa a horoscopului personal tind să se simtă mai fericiți și mai împliniți. Avem multe influențe în graficele noastre astrologice, dar Soarele este cel mai important revelator al personalității și minții noastre.

 

Luna ☽
Luna este planeta care guverneaza emoții, instincte, energia feminina, Securitate,iubirea si toată poezia pe care ai scris-o în jurnalul tău de adolescent. Luna este planeta guvernatoare a Racului.

Luna blândă și emoțională reprezintă mama sensibilă, empatică, hrănitoare și nostalgică a zodiacului. Luna reprezintă emoțiile noastre interioare, părțile din noi pe care nu le putem exprima. De asemenea, reprezintă latura noastră maternă, simbolizeaza mama, amintirile noastre și chiar alimentele de care ne bucurăm. Luna stăpânește părțile mai întunecate și mai vulnerabile ale noastre, sentimentele pe care nu le putem arăta altora decât dacă ne simțim intimi și încrezători cu acestia și lucrurile de care avem nevoie pentru a ne simti protejati, confortabili și securizati emoțional.

 

Mercur ☿
Mercur este planeta care tine de comunicare, expresie, motivatie, intelect, guverneaza abilitatea ta de a avea conversații coerente și diferite în același timp. Mercur este planeta guvernantă a Gemenilor și Fecioarei.

Probabil că cunoașteți această planetă mai mult pentru perioadele sale retrograde grele decât orice altceva, dar, de fapt, atunci când nu întoarce totul în viața ta pe dos, Mercur are o influenta buna. Mercur afectează modul în care comunicăm, transmitem informații și călătorim.

Mercur este cunoscut sub numele de mesagerul zeilor, deci inseamna ca vorbirea, comunicarea, schimbul de informații și călătoriile sunt influentate de Mercur. Această planetă ne spune multe despre stilul nostru personal de comunicare, precum și despre modul în care gestionăm informațiile și ne organizam timpul și programul.

 

Venus
Venus guverneaza iubirea, romantismul, frumuseţea, plăcerea, inimile și lucrurile mai fine din viață. Planeta Venus este planeta zodiilor Taur și Balanță, si este numita Frumoasa Venus, planeta tuturor lucrurilor înflorite, senzuale și delicioase. Numită după zeița iubirii însăși, Venus adoră să iubească și să se cufunde în estetica și frumusețea lumii.

Venus este asociata și cu banii, în special banii pe care îi cheltuim mai frivol pe lucruri care ne aduc plăcere și bucurie. Venus reprezintă dragoste, romantism, lux, vinuri fine și mâncare bună. Venus reprezintă, de asemenea, respectul de sine și banii. Planeta Venus inseamna atmosfera de Ziua Îndrăgostiților a planetelor : gândiți-vă la o seară romantică cu saruturi, bomboane de ciocolată, vin, petale de trandafir roșu și o baie cu bule parfumate si dulci. Este vorba despre modul în care iubești și despre cum determini valoarea lucrurilor.

 

Marte ♂︎
Marte este planeta de acțiune, aduce dinamism si chiar agresiune, dezlantuie energie brută si te face sa iti pierzi cumpătul față de următoarea persoană care te enervează. Marte este planeta guvernatoare a Berbecului

Marte sălbatic și înflăcărat, numit după zeul războiului, este hotărât, ferm și plin de energie brută, nestăpânită și forta animală. Marte reprezintă modul în care ne luptăm și ne afirmăm noi înșine. În plus, Marte ne arată modul în care ne urmărim obiectivele și se raportează, de asemenea, la libidoul nostru și la energiile noastre. Planeta roșie este de multe ori perceputa cu intensitate și pasiune.

Și poate ați auzit „bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, nu? Ei bine, cu toții avem un echilibru frumos între feminin  si masculin , așa că, în timp ce romantismul este teritoriul lui Venus, Marte stăpânește dorința și forta masculina. Venus ne aduce iubirea cu fluturasi in stomac și emoții, în timp ce Marte este instinctul fizic primitiv.

 

Jupiter ♃
Jupiter este planeta care aduce noroc, abundenţă, optimism, expansiune, tot ceea ce ne face să evoluăm. Este planeta conducătoare a Săgetătorului . Jupiter este cea mai mare planetă din sistemul solar și, de asemenea, poartă cu ea cea mai mare încărcătură de noroc, pozitivitate și optimism, aducând creștere, oportunitate și vibrații bune împreună cu prezența sa masivă.

Jupiter, marele benefic, reprezintă norocul, creșterea, călătoriile, filozofia, educația, predarea și extinderea. Jupiter ne ajută, de asemenea, să ne lărgim orizonturile și să ne cultivam mintea prin educație, experiențe de viață și spiritualitate. Planeta Jupiter este cea care ne inspiră să ne urmărim visele, oricât de complicate ar fi acestea.

 

Saturn ♄
Planeta Saturn inseamna granițe, iubiri dificile, ofera lecții de , este planeta care disciplineaza;, punând la îndoială tot ceea ce ați făcut vreodată si aduce reguli, critica si severitate. Este planeta conducatoare a Capricornului.

Dacă Luna este mama noastră cosmică, atunci Saturn este figura tatălui nostru cosmic. Gândiți-vă la această planetă ca la părintele sever, care este un pic prea rigid, la modă veche și strict. Energia lui Saturn poate fi puțin dificilă și poate părea restrictivă și stimulatoare, dar, în final, este aici pentru a vă ajuta să creșteți și să creșteți.Saturn te învață să fii mai responsabil.

Saturn este considerat un profesor, reprezentând granițele, limitele, restricțiile și relația cu tatăl. Este posibil să fiți familiarizați cu Saturn în legătură cu retrogradarea lui Saturn, care se întâmplă tuturor la sfârșitul anilor 20 (o pauză existențială totală). Saturn inseamna disciplina și muncă grea, dar amintiți-vă, acest lucru este dificil pentru noi pentru ca Saturn ofera sansa unor lectii de viata care ne invata să fim versiunea mai matură, mai înțeleaptă a noastră.

 

Uranus ♅
Planeta guverneaza originalitate, progres, revelații; ofera inspiratie si inventii inedite, sprijina noutatile si revolutiile sociale, este planeta conducătoare a Vărsătorului.

Așteptați-vă cu Uranus la tot felul de intamplari neasteptate, căci această planetă impinge la încălcarea standardelor, zadarniceste tradiția și provoacă status quo-ul. Este planeta care stimuleaza progresul, gândirea si viziunea moderna, dar conduce de asemenea  la schimbări și tulburări brutale, cu Uranus nu știi niciodată ce se va întâmpla.

Uranus este considerat ca aduce transformari, zguduie lumea, prin revoluții, tehnologie și inovație, la nivel global. Uranus nu-i pasă de tradiție din nostalgie;, caci Uranus caută să fie inovator, proaspăt și unic indiferent de situație. De fapt, această planetă este uneori echivalată cu fulgerul având în vedere modul în care ne lovește cu idei și inspirații bruște. Uranus este cel mai imprevizibil dintre planete, dar energia sa inovatoare și unică face parte din ceea ce ne face viața interesantă.

 

Neptun ♆
Neptun este planeta care confera intuiție, guverneaza visele, spiritualitatea, idealismul. Este constiinta plutind în spațiul astral în timpul meditației profunde. Neptun este planeta care guverneaza zodia Peștilor.

Neptun este planeta cel mai mistica și eterica din mixul de planete. Semnificațiile acestei planete sunt la fel de profunde ca si culoarea sa albastră, fiind reprezentativă pentru intuiția psihică și dezvoltarea spirituală, guvernand visele și expresia artistică. Neptun reprezintă visele, iluzia și fantezia.

Având în vedere natura ei visătoare, inter-dimensională, tinde să se detașeze un pic de realitate, așa că Neptun se referă și la îndemnul de a scăpa și de lucrurile pe care le-ai putea face pentru a depăși partea dificilă a vieții. Dar dacă poți evita căderea în tendințele de evadare pe care această planetă le poate induce, te poate ajuta să înțelegi mai bine sensibilitatea, puterile tale psihice și profunzimea ta spirituală.

 

Pluton ♇
Pluto este planeta transformărilo, conduce lumea subterana, a minții subconștiente și intensitatea în general.Este planeta conducătoare a Scorpionului. Pluto și-a pierdut calitatea astronomica de planetă datorita oamenilor de știință în 2006, o mișcare aspră într-adevăr, mai ales că planeta este numită după conducătorul lumii subterane. Dar în astrologie, Pluto este o planetă importantă, este foarte intensă și uneori întunecată.

Pluton cuprinde energia transformării. Transformarea este un concept care acoperă în mod evident o mulțime de lucruri. Gândește-te la energia luminii și a întunericului, la moarte și renaștere, de la zi la noapte, de la sfârșit până la început. Pluto guvernează capetele oricărui spectru și, de asemenea, guvernează orice este subteran sau ascuns sub suprafață. Întrucât Pluto este cea mai îndepărtată planetă de pe Pământ, efectele sale sunt resimțite mai des la un nivel mai colectiv și social decât la nivel personal.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Horoscop 26 februarie 2021

Definitivări azi. O să le dăm de capăt lucrurilor începute mai demult şi încheiem un ...