Femeile „rele” din zodiac. Nu ai cum să nu fii intimidat mereu de ele

În timp ce unele femei preferă o viață calmă și fără prea mult neprevăzut, există și femei care sunt mereu dornice de aventură și parcă au mereu bagajul pregătit la ușă pentru a pleca într-o nouă experiență de neuitat.

Iată care sunt femeile „rele” din zodiac și care fac mereu numai ce vor ele, iar independența și aventura sunt cuvintele după care se ghidează permanent.

Femeia Săgetător este de neoprit atunci când își dorește un lucru sau un bărbat. Dă dovadă de o ambiție ieșită din comun și nu se dă în lături de a-i face pe ceilalți să sufere, dacă așa își poate atinge scopul propus. În relația cu partenerul, aceasta rămâne loială și fidelă cât timp partenerul îi înșelege nevoia de libertate și o sprijină permanent în planurile sale care pot părea uneori nebunești.

La rândul său, femeia din zodia Berbec este genul de femeie greu de stăpânit. Are mult tupeu, este îndrăzneață și reușește să se descurce în orice situație, oricât de complicată ar părea pentru ceilalți. De asemenea, este foarte ambițioasă și nu se gândește de două ori înainte să facă un lucru, iar tocmai acest lucru îi poate crea probleme uneori.

Femeia Berbec este obișnuită cu atenția exclusivă a celor din jurul său, iar atunci când simte că ceilalți nu o consideră centrul universului lor, vor spune direct și fără menajamente ce le deranjează, fără a se gândi la sentimentele lor.

Femeia Leu iubește să conducă totul
Despre femeia din zodia Leu se știe deja faptul că iubește aventura și nu îi este teamă de nimic. Aceste lucruri i-ar putea face pe cei din jurul său să se simtă nesiguri pe sine. De multe ori, și partenerul de viață va avea acest sentiment și va trebui să se învețe cu îndrăzneala și cu lucrurile pe care femeia din zodia Leu le face fără teamă.

S-a născut pentru a domina și pentru a conduce, așa că nu va face casă bună cu un bărbat care își dorește aceleași lucruri într-o relație. Cei din jur o vor considera adesea o „femeie rea” tocmai pentru că se simt intimidați de puterea sa.

Ce nu ai voie să faci în perioada echinocțiului de toamnă. Anul acesta pică pe 23 septembrie

Din 23 septembrie 2018 incepe toamna astronomica, intrucat la ora 17 si 21 de minute va avea loc echinoctiul de toamna. Ziua devine egala cu noaptea si, incepand de la aceasta data, se va scurta pana la solstitiul de vara din iunie 2019.

Unghiul facut de razele Soarelui cu orizontul la amiaza este cel mai mic iarna si cel mai mare vara, sustin astronomii. Legat de evenimentul din 23 septembrie, exista o serie de traditii si obiceiuri pe care multi romani le respecta pentru a le merge din plin pana la finalul anului.

Superstitii si traditii la echinoctiul de toamna

Intrucat evenimentul are loc intotdeauna in preajma Zilei Crucii, in ziua de 22 septembrie credinciosii duc buchete de flori cu care impodobesc crucea din biserica sau din fata bisericii. Este bine sa fie biserica in care crestinii au fost botezati sau s-au cununat.

Nu ai voie sa uiti de recolta de toamna. Se spune ca un agricultor responsabil este in acelasi timp recunoscator lui Dumnezeu pentru roadele bogate pe care le-a dat. Taranii duc la preot, la sfintit, plante, legume sau fructe folosite in scopuri vindecatoare.

Plantele capata puteri de alinare a durerilor sufletesti si a bolilor trupesti daca sunt sfintite pe 22 septembrie. De pilda, prunele sfintite vindeca copiii de bolile copilariei precum rujeola sau varicela.

In aceasta zi, florile se plang una alteia pentru ca stiu ca vine iarna si se vor usca. Daca vrei ca planta din camera ta este uda nu e de la schimbarea vremii: aceasta chiar plange!

Stie ca va muri in curand, iar daca vrei sa o salvezi, unge-o cu mir sfintit de la o manastire apropiata si roaga staretul sau preotul-paroh sa spuna o rugaciune pentru plantele si animalele tale ca Dumnezeu sa le ocroteasca pe timp de frig.

Atunci cand taranii vad ca pasarile incep sa zboare in stoluri in tarile calde e bine sa arunce cu grau peste gard. Aceasta superstitie spune ca necuvantatoarele cu aripi nu vor pleca flamande si nu vor distruge recoltele de anul viitor.

Nu ai voie sa strangi merele sau gutuile dupa aceasta data! Se spune ca daca strangi fructele dupa ziua cu echinoctiu nu vei avea spor la munca tot anul.

Nu doar in tara noastra exista traditii si superstitii legate de echinoctiu. In Coreea, de pilda, se tine marele festival al recoltei numit Chuseok.

Acesta dureaza 3 zile, iar agricultorii scot la parada recolta bogata. Cei care nu s-au putut bucura de roade trebuie sa iasa in piata cu speritorile de ciori de pe campuri.

Si in Marea Britanie se sarbatoreste echinoctiul de toamna. In mai multe orasele din Regat se fac petreceri speciale la care vedeta este dovleacul.

 

x

Check Also

Horoscopul Zilei – luni 22 Ianuarie

O zi in care vоm putea găѕі ușоr mеtоdе să nе еxрrіmăm și ѕă satisfacem ...