Eclipsa Totală de Lună, 27 iulie 2018. Cele 7 zodii câștigătoare

Eclipsa totală de lună din 27 iulie și zodiile. Eclipsa totală de lună este cel mai important fenomen astronomic al anului, dat fiind faptul că este cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului și va dura aproximativ 103 minute.

Care sunt cele șapte zodii puternic afectate de eclipsa totală de lună.

Eclipsa Totală de Lună va începe la ora 20 și 14 minute și poate fi văzută de oriunde din România, dacă avem norocul să fie cerul senin.

Pentru zodii și astrologi, ea are o semnificație aparte, nu doar pentru că afectează toate continentele Terei, dar și pentru că afectează constelații și zodii care, de obicei, erau ferite de influențele eclipselor. Șapte zodii sunt puternic afectate de fenomen.

Eclipsa totală de lună 27 iulie. Are loc în zodia Vărsătorului, în opoziție cu Soarele din Leu. Ea este secondată de Mercur retrograd, aflat și el în zodia Leului, astfel că pot avea loc multe schimbări și pot apărea multe surprize.

 

În același timp, Jupiter se află în Scorpion, iar Venus în Fecioară.

Cu o asemenea conjunctură, de data aceasta vor fi mai multe zodii norocoase în preajma eclipsei. Și iată cele 7 zodii care vor avea cele mai multe beneficii în următoarea decadă, aduse de cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului.

Iată cele șapte zodii afectate de Eclipsa Totală de Lună.

 

Eclipsa Totală de Lună și Zodia Taurului

Cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului va influența Casa căsătoriei, a parteneriatelor și a relațiilor conjugale.

Vei reuși să te decizi asupra unei probleme acute din viața de cuplu sau vei primi cererea în căsătorie așteptată de multă vreme.

 

Eclipsa Totală de Lună și Zodia Gemenilor

Banii, averea, moștenirile și toate câștigurile tale, indiferent de sursa lor, vor deveni mai importante în aceste zile, iar eclipsa de Lună poate pune capăt unor situații critice din punct de vedere financiar.

Spre sfârșitul lunii iulie vei pune capăt cheltuielilor inutile și vei beneficia de mai multă siguranță financiară.

 

Eclipsa Totală de Lună și Zodia Leului

Familia, locuința și confortul sunt în prim plan, în timpul eclipsei de Lună plină, iar influența acesteia se va simți în următoarele zile din plin pentru nativii Lei.

Vei reuși să te ocupi de un proiect amânat, legat de casă, fie de o renovare, fie chiar de cumpărarea unei locuințe noi.

 

Eclipsa Totală de Lună Zodia Fecioarei

Eclipsa de Lună plină are loc în zodia ta și afectează Casa eului interior, punând accentul pe trăirile și speranțele tale, pe deciziile grele pe care trebuie să le iei sau pe schimbările de care ai nevoie.

Datorită eclipsei vei reuși să îți clarifici mai bine proiectele de viitor și așteptările pe care le ai.

 

Eclipsa Totală de Lună Zodia Scorpionului

Cea mai lungă eclipsă a secolului va influența șansele și planurile tale legate de călătorii, parteneriate sau relațiile cu străinătatea.

Poate fi un moment bun să profiți de pe urma unei delegații de serviciu, să îți programezi o excursie peste graniță sau, și mai bine, să îți faci un prieten deosebit în străinătate.

 

Eclipsa Totală de Lună și Zodia Vărsătorului

Datorită eclipsei, vei avea parte de vești bune, schimbări și beneficii din partea prietenilor sau a protectorilor.

Dacă te confrunți cu o problemă mai veche, vei găsi sprijin ori din partea rudelor mai înstărite, ori din partea prietenilor care au conexiuni importante.

 

Eclipsa Totală de Lună și Zodia Pești

Pentru zodia ta, cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului are o influență extraordinară și pune accentul pe dragoste, familie, împliniri sufletești și chiar conceperea unui copil.

Dacă ești singură, este posibil să întâlnești marea iubire, chiar dacă la început nu vei avea mare încredere în sentimentele lui, dar acestea se vor dezvolta.

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie. Tot ce trebuie să ştii despre cea mai îndelungată eclipsă din acest secol

Eclipsa totală de Lună din 2018, ce va avea loc pe 27-28 iulie, este unul dintre evenimentele fascinante pentru toţi pasionaţii de astronomie. Vizibilă şi din România, va fi cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI.

Eclipsa din 27 – 28 iulie va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie ce a avut loc în ianuarie 2018. Eclipsa totală de Lună va dura o oră şi 43 minute.

Astronomul Bruce McClure estimează că eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parţiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României). Astfel, va dura aproximativ patru ore până când Luna va trece de umbra Pământului.

Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice ale unei „Luni sângerii”.

Această eclipsă de Lună din 2018 va avea o durată îndelungată din cauza datei în care are loc. Pe 27-28 iulie (în funcţie de locul în care te afli) are loc atât Luna Plină, cât şi apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ. Astfel, aceste două fenomene ce au loc simultan provoacă o eclipsă lunară extinsă.

Cea mai lungă durată a unui astfel de fenomen poate fi de o oră şi 47 de minute. Durata eclipsei totale de Lună din 27 iulie 2018 va fi de o oră şi 43 de minute. Eclipsa este vizibilă în întregime de pe teritoriul României la începutul serii de 27 iulie. Momentul maxim al eclipsei totale de Lună are loc la ora 23.22.

De asemenea, acestui spectacol astronomic din 27 iulie i se alătură şi planeta Marte, ce va fi vizibilă sub Lună. Ultima oară când Planeta Roşie a fost atât de mare şi luminoasă a fost în 2003, când distanţa dintre Marte şi Pământ ajungea la mai puţin de 56 de kilometri.

Şi dacă eclipsa de Lună şi apariţia lui Marte nu sunt suficiente, pe cer va mai putea fi observat Jupiter, în zona sud-estică, precum şi Staţia Spaţială Internaţională în timp ce trece prin faţa ei.

Cum poţi urmări eclipsa totală de Lună din România

Eclipsele de Lună sunt printre cele mai uşor de urmărit fenomene astronomice. Trebuie doar să ieşi din casă şi să priveşti către cer. Nu este nevoie de un telescop special sau alte echipamente, însă te-ar putea ajuta să observi detalii precum craterele de la nivelul satelitului natural.

De asemenea, pentru a putea fi observată eclipsa, cerul trebuie să fie senin. În Bucureşti puteţi urmări eclipsa totală de Lună şi de pe terasa  Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ce va fi deschis pe 27 iulie, între orele 21:00-03:00.

Cum se va desfăşura fenomenul
După apusul Soarelui, Luna va răsări în partea opusă a cerului. În acest moment, Luna va fi în penumbra Pământului. După intrarea în penumbră va începe eclipsa de la ora 20:14, când satelitul natural se va afla sub orizont.

Iată la ce oră va răsări Luna în cele mai mari oraşe din România: 

Sursa: Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

În momentul intrării în umbră, marginea stângă a Lunii devine mai puţin luminoasă. La o oră de la începerea fenomenului, Luna va fi în umbra totală a Pământului şi va căpăta culorile cărămizii. Ele marchează momentul în care începe totalitatea.

La 23:22 va avea loc maximul eclipsei, moment în care Luna se va afla la cel mai înalt punct de pe cer (20 de grade înălţime deasuprea orizontului). Perioada de totalitate va dura 103 minute, fiind cea mai lună perioadă din acest secol. Alte două eclipse totale de Lună cu o durată asemănătoare (102 minute) vor avea loc pe 26 iunie 2029 şi 7 iulie 2047.

La scurt timp după miezul nopţii, Luna va începe să iasă din umbră, iar culorile roşiatice vor fi înlocuite de cele argintii obişnuite. Întregul fenomen se încheie la 02:29, după ce Luna iese din penumbra Pământului.