Echinocțiu de toamnă 23 septembrie 2018. Ce zodii își schimbă viața

Pe 23 septembrie avem de-a face cu un fenomen astronomic important, și anume echinocțiul de toamnă.

Este momentul în care pășim în ”toamna astronomică”, iar zilele devin tot mai scurte. Astrologic vorbind, zodiile vor resimți schimbări profunde.

Ce este echinoțiul de toamnă

Cum spuneam, echiocțiul de toamnă marchează trecerea oficială de la vară la toamnă. Durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopților să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstițiului de iarnă.

Ca în fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie atenția ne este îndreptată spre momentul în care pașim în toamna astronomică. Acesta este momentul echinocțiului de toamnă, când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.

Punctul echinocțiului de toamnă, numit și „punct autumnal”. El se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii (ce reprezintă proiecția pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cerești în cea sudică.

Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopților.

Singurele excepții le întâlnim în regiunile polare, în zona polului nord incepând lunga noapte polară, iar în cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocțiului de primavară.

În emisfera sudică a Pământului, data de 22 septembrie marchează începutul primaverii.

Echinocțiul de toamnă face ca zilele să scadă până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstițiului de iarnă.

Echinocțiu de toamnă 2018. Ce zodii își schimbă viața

Echinocțiu de toamnă 2018 Berbec

Dacă până acum ai stat în cumpănă și deziluzie, schimbarea vine către tine în raport cu cei din jur. Începi și tu să apreciezi relațiile în care te afli, fie că e vorba de cele de iubire, fie că ne referim la amiciție, profesionale etc.

Nu mai stai departe și neîncrezător, ci intri în joc, cumva, te faci văzut și auzit. Omul este un animal social, el stabilește relații, de aceea, reține că lucrurile bune vin și prin ceilalți!

Echinocțiu de toamnă Taur

O mare schimbare aduce toamna astronomică pentru Taur. Începi să îți rezolvi toate problemele pe care, nu demult le credeai imposibile. Totul intră pe un făgaș bun în viața ta și începi să rezolvi toate problemele. Este momentul să-ți schimbi viața și să ai o atitudine cât mai pozitiva.

Echinocțiu de toamnă Gemeni

Gemenii nu se mai tem să își exprime punctul de vedere, să fie înșiși, să deboredeze de energie și să se remarce în tot și toate.

Echinocțiu de toamnă Rac

Descoperi care sunt limitele tale emoționale și nu mai ești dispus să le suporți ifosele celor din jur. Înveți să te aperi pe tine.

Echinocțiu de toamnă Leu

Înveți să fii mai calm, să nu te enervezi și să îți exprimi părerile frac și obiectiv. Te vei reinventa.

Echinocțiu de toamnă Fecioară

Faci o investiție. Munca ta începe să dea roade în sfârșit.

Echinocțiu de toamnă Balanță

Nu mai ești persoană pe care toți cei din jur o cunoșteau.

Echinocțiu de toamnă Scorpion

Îți plătești datoriile spirituale și karmice.

Echinocțiu de toamnă Săgetător

Începi să-ți faci prieteni noi. Devii mai comunicativ și mai deschis cu ceea ce este în jur.

Echinocțiu de toamnă Capricorn

Începi să ceri și să primești respectul pe care l-ai meritat întotdeauna.

Echinocțiu de toamnă Vărsător

Perspectiva ta asupra lumii începe să se schimbe. Vezi lucrurile așa cum sunt și nu mai ești cu capul în nori.

Echinocțiu de toamnă PEȘTI

Experimentezi o transformare profundă. Vei fi un om mai conștient de atuurile sale.

x

Check Also

Horoscopul Zilei – luni 22 Ianuarie

O zi in care vоm putea găѕі ușоr mеtоdе să nе еxрrіmăm și ѕă satisfacem ...